Skriftstørrelse

Hopp til her

200 hurtigtester til Farsund

Hurtigtest.jpg
Farsund kommune har fått 200 av de nye hurtigtestene til utprøving. Det går bare 15 minutt fra prøven er tatt til resultatet foreligger.
Det er viktig å poengtere at disse hurtigtestene er ledd i et forskningsprosjekt. Det betyr at det er testteamet som plukker tilfeldige kandidater som skal testes BÅDE med hurtigtest og med vanlig test. Det nytter ikke å ringe å be om å bli hurtigtestet!
De som jobber med testing i Farsund fikk opplæring i bruk av hurtigtester i formiddag, og nyanskaffelsen skal etter planen tas i bruk allerede senere i dag.
Hurtig-prøvene vil tas i tillegg til de vanlige Covid-19-testene som brukes. Svarene er ikke å regne for 100% sikre, men eventuelle positive prøvesvar på hurtigtester er nok til at det iverksettes isolasjon og smittesporing.
Assisterende kommuneoverlege Sigurd Løvhaug sier i en kommentar at selv om hurtigtestene fortsatt er i en utprøvingsfase gir eventuelle positive prøvesvar oss anledning til å sette inn smittebegrensende tiltak mye tidligere enn før, noe som vil bidra positivt til å få kontroll på det pågående utbruddet.
Løvhaug legger til et negativt prøvesvar ikke er å regne som 100% sikkert før den endelige testen kommer tilbake fra laboratoriet.

 

IMG_2678.jpeg   

 

  • Last updated on .

Besøksadresse

Åpningstider mandag - fredag: kl. 8-15
Brogaten 7, 4550 Farsund

Postadresse

Farsund kommune
postboks 100, 4552 Farsund

Kommunenummer: 4206
Organisasjonsnummer: 964 083 266

Kontakt oss

Telefontid mandag - fredag: kl. 8-15
Sentralbord: 38 38 20 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Ansvarlig redaktør: Rådmann Ståle Manneråk Kongsvik
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler

Følg oss

Logg inn

Logg inn