Skriftstørrelse

Hopp til her

Skateparken stenges midlertidig

Kommunen har, etter anbefaling fra kommuneoverlegen, besluttet å midlertidig stenge den nye skateparken i Sundegaten. Støymålinger utført av Lister BHT viser et tidvis forhøyet støynivå fra parken og kommunen setter umiddelbart i gang tiltak slik at parken kan gjenåpnes så fort som mulig.

Støymålingene ble utført på bestilling fra kommunen etter å ha mottatt en støyklage fra en nabo. Det finnes ikke egne grenseverdier for støy fra skatepark, men i denne sammenheng har kommunen valgt å legge grenseverdiene for industristøy til grunn for vurderingen om å midlertidig stenge parken.

Målingene viser at vanlig bruk av parken på dagtid ikke nødvendigvis overskrider grenseverdi for støy, men at problemet ofte er kveld, natt og helger. Det er heller ikke mulig å utelukke overskridelse av grenseverdier på dagtid, men her anbefales det flere målinger over tid. Målingene ble gjort på ettermiddagstid, med parken i «moderat» bruk.

Bruken da målingene ble gjennomført var stort sett sparkesykler, og i rapporten fra Lister BHT nevnes det at støynivået må beregnes å være høyere dersom det var flere skateboard i bruk.

Kommunen har blitt anbefalt å gjennomføre flere målinger over tid og å ta kontakt med firma som spesialiserer seg på støy for å samle informasjon og å vurdere mulige løsninger. Dette arbeidet settes i gang umiddelbart Parken er foreløpig ikke merket som midlertidig stengt, men skilting vil være på plass i løpet av kort tid.

Vi oppdaterer saken når vi har mer informasjon.

RAPPORTEN FRA LISTER BHT KAN DU LESE HER.

  • Last updated on .

Adresse

Post- og besøksadresse:
Kirkegaten 50, 4400 Flekkefjord

Åpningstider mandag - fredag:
sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30

Kommunenummer: 1004
Organisasjonsnummer: 964 967 369
Kontonummer: 2801.44.37497

Kontakt oss

Telefontid: kl. 09.00 - 15.00
Sentralbord: 38 32 80 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vakttelefoner